Pstruh na másle a na citronovém pepři

Děti odjely o prázdninách na tábor, tak jsme si s mužem dovolili připravit si oběd nad kterým by naše drahé ratolesti ohrnovaly nos.

Vezmeme pstruhy, dobře osolíme, poklademe máslem.

Vezmeme asi dvě lžičky kuliček celého pepře, nakapeme na něj 3 kapky éterického oleje citron. Kuličky v oleji tak trochu poválíme, aby nasákly co nejvíce, necháme asi 15 minut stát. Roztlučeme v hmoždíři, přidáme ještě 1 kapku éo citron a pstruhy opepříme zevnitř i zvenku.

Pstruhy poklademe máslem a položíme do zapékací misky. Na dno misky můžeme dát bylinky jako například rozmarýn, tymián nebo oregano.

 

Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia do horkovzdušné troubě. Během pečení podléváme bílým vínem.
Dobrou chuť!

Pstruh na másle a na citronovém pepři

Přečtěte si také

Kdo pro vás blog píše:

Ludmila Kotalíková

Ludmila Kotalíková

Aromaterapii se věnuji od roku 2008 a její proměnlivost a pestrost mě stále fascinuje. Odborné znalosti a zkušenosti pravidelně sdílím nejen na kurzech a prožitkových workshopech, ale i v článcích v časopisech a tady na blogu. Naučím vás aromaterapii bezpečně a efektivně využívat při péči o zdraví a pohodu všech členů rodiny a dokonce i během vaření nebo úklidu. Pojďte se začíst do mého voňavého světa!

Váš komentář

Přesunout se na začátek